Onze kwaliteit

Smaak en kwaliteit zijn in onze optiek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om die reden kopen wij uitsluitend vlees en grondstoffen van eersteklas kwaliteit in. Al ons vlees zoeken we vooraf persoonlijk uit.
In onze producten treft u geen kleur- en smaakstoffen aan. Uiteraard worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Alle smaak komt van de producten zelf!

Limousin rundvleesOns rundvlees: We hebben gekozen om enkel nog vrouwelijk Limousin rundvlees te verkopen. De kwaliteit is top, de dieren worden onder goede omstandigheden gehouden en er wordt nagenoeg geen gebruik van antibiotica gemaakt.
We betrekken ons natuurzuiver Limousin rundvlees van John van Can uit Baneheide (gemeente Simpelveld). In dit moderne familiebedrijf wordt op een zeer milieuvriendelijke het vak uitgeoefend. De runderen lopen zo lang mogelijk buiten en gaan pas op stal als de weersomstandigheden te slecht worden.
Overigens kunt u zelf ook gaan kijken hoe deze dieren erbij lopen, want de graasgebieden zijn opgenomen in diverse wandeltochten.
Meer informatie over Limousin Regionaal vindt u op hun website.

Ons varkensvlees komt uit Ulestraten. Boer Raymond Cobben houdt zijn varkens op een speciale wijze: het Canadian Bedding Syteem. Kortgezegd betekent dit betere leefomstandigheden voor de varkens en minder belasting voor het milieu. En dat proef je! Varkenshouders die op deze manier werken hebben zich verenigd en het vlees wordt op de markt gebracht onder de naam Krull. Meer informatie vindt u op de website van Krull.

duroc d'olives varkensvlees

Wij verkopen ook varkensvlees Duroc d'Olives.
Heerlijk en sappig varkensvlees met een unieke smaak. Het 'Duroc' varkensras krijgt speciale voeding. Het voer bestaat enkel uit natuurlijke grondstoffen waaraan olijfolie als vetbron wordt toegevoegd. De varkens worden lokaal gekweekt. Meer informatie vindt u de website van Duroc d'Olives.

Iberico varkensvlees

Voor de echte liefhebber van smaakvol en luxe varkensvlees adviseren wij Ibérico-varkensvlees van het Iberische zwartpootvarken. Dit ras is vooral bekend van de wereldwijd befaamde ham Pata Negra. Ook het verse vlees van dit ras bijzonder van smaak. Qua smaak niet te vergelijken met ons Nederlandse varkensvlees. De varkens scharrelen hun leven lang door de bossen en eten uitsluitend natuurlijk voedsel. Het vlees is prachtig dooraderd, waardoor het vlees heerlijk sappig blijft.

Ons kippevlees: 100% Nederlands en antibiotica vrij.
Wij zijn continu op zoek naar verantwoord vlees, vlees waar wij volledig achter staan en met gerust hart verkopen. Zo kwamen wij bij de kipproducten van 'Tante Door', een 100% Nederlandse kip.
kip van Tante DoorZij wordt geboren in Brabant en groeit daar op tot een volwaardige kip in een ruime stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook de ambachtelijke verwerking vindt volledig plaats in Nederland.
De dieren beschikken de hele dag over vers water en gestrooide granen. De kippen krijgen geen groeibevorderaars toegediend en zijn volledig antibiotica vrij!

De kenmerken van onze Tante Door:
- Echte Hollandse kip
- Ruime stallen
- Natuurlijk dag- en nachtritme
- Kleinschalige opgroei
- Geen groeibevorderaars
- Antibiotica vrij
- 30% langer leven
- Ambachtelijk verwerkt
Meer informatie op de website van Tante Door.

Ons lamsvlees is Texels lam. Ter verduidelijking: Texels lam is een ras, ons vlees komt gewoon uit Zuid-Limburg. Wij kopen uitsluitend vers lamsvlees, bevroren lam uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland zult u bij slagerij Franssen nooit aantreffen.

kwaliteit kwaliteit kwaliteit