De historie: ruim 100 jaar kwaliteit

Slagerij Franssen bestaat sinds 1908. Al vier generaties lang wordt door de familie Franssen met veel liefde en vakmanschap het slagersvak uitgeoefend.
Het hedendaagse slagersvak is niet meer te vergelijken met het ambacht van ruim een eeuw geleden. Maurice en Karina Franssen werken met de technieken van nu, maar de liefde voor het vak is in al die jaren niet veranderd en van generatie op generatie doorgegeven.
klik hier voor het fotoboek

Van kruidenierswinkel tot slagerij

In 1908 zijn de overgrootouders, Pie (Peter) en Coba van Maurice begonnen met een kruidenierswinkel aan de Scharnerweg. De kleine vleesafdeling werd steeds groter; de overgang naar slagerij was een feit.

Verhuizing naar de Pieterstraat

De overgrootouders hadden twee zonen, Pie en Nien (Gerard) die beiden in de voetsporen van pa wilden treden. Samen in één slagerij was geen optie. Broer Pie bleef in Scharn en Nien, de grootvader van Maurice, begon een nieuwe slagerij. In 1933 opende hij zijn deuren aan de Pieterstraat, op dit adres is de slagerij nog steeds gevestigd.
In die tijd werden de koeien levend gekocht om vervolgens in het slachthuis geslacht te worden. In die tijd beschikten de slagerijen nog niet over koelruimtes en gekoelde vitrines. Men huurde een ruimte in de koelcel van het slachthuis, waar het vlees bewaard werd. Dagelijks werd de benodigde voorraad in het slachthuis opgehaald om in de slagerij verder verwerkt en verkocht te worden.
In de winkel werd het assortiment op marmeren platen uitgestald.

Van slagerij tot slagerij-delicatessen zaak

In 1970 neemt zoon Paul het bedrijf van zijn ouders over. Samen met zijn vrouw Trees heeft hij de zaak opgebouwd tot een kwaliteitsslagerij met veel kant-en-klaar producten.

Klaar voor de 21e eeuw

In 2000 treden Maurice en zijn vrouw Karina in de voetsporen van Paul en Trees Franssen.
Na een rigoureuze verbouwing in 2003 is de slagerij geworden, zoals we die vandaag de dag kennen: een moderne slagerij met ouderwetse kwaliteit!
Het is te vroeg om te kunnen zeggen of de traditie wordt voortgezet. De kinderen zijn nog jong. Toch is er al duidelijke interesse in het slagersvak, dus wie weet!

koehandel oude glorie oude glorie